DESPRE TOT SI TOT CE VREI
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

SANATATE & MEDICINA

3 participanți

In jos

SANATATE & MEDICINA Empty SANATATE & MEDICINA

Mesaj  Admin Lun 05 Oct 2009, 20:10

---BUNA .CRED CA FIECARE DINTRE NOI VREM MAI MULTE INFORMATII.SPER CA ACEASTA PAGINA SA VA AJUTE SA GASITI TOT CE VA INTERESEAZA SI NU EZITATI SA INTREBATI DESPRE CEVA ANUME CA NOI CEI CE VOM FI AICI SA NE INTERESAM SI SA VA RASPUNDEM .CUM AM MENTIONAT SI IN ALTE SECTIUNI TOT CE SCRIETI CA INFORMATIE DESPRE SANATATE &MEDICINA SA SCRIETI SI SURSA DE UNDE PROVINE .VA MULTUMESC .BINE ATI VENIT!!!!!!
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 241
Data de înscriere : 05/10/2009

https://bruni-my.forumgratuit.ro

Sus In jos

SANATATE & MEDICINA Empty Re: SANATATE & MEDICINA

Mesaj  Admin Sam 10 Oct 2009, 02:05

SI CUM AM DAT STARTUL LA SCRIS VOI INCEPE CHIAR EU .AM SA ADUC IN FATA O PROBLEMA DE SANATATE CE CATEODATA NU NE DAM SEAMA CA O AVEM ,SI ACEEA ,,PROBLEMA ,,ESTE:

Tulburarile anxioase. Anxietatea generalizata




Toata lumea stie cum este sa te simti anxios- fluturi in stomac inaintea primei intalniri, tensiunea pe care simti cand seful trau este furios, felul in care iti bate inima cand esti in pericol. Anxietatea te impinge spre actiune, in situatii amenintatoare. Te face sa studiezi mai mult pentru un examen, si te tine in priza cand tii un discurs. In general, te ajuta sa gestionezi situatia stresanta.

Dar daca ai o tulburare de anxietate, acesta emotie care te ajuta in mod normal, poate determina exact opusul: te poate impiedica sa gestionezi situatia si poate interfera cu activitatile zilnice. Tulburarile de anxietate nu sunt doar o situatie de “nervi”; ele sunt boli care sunt deseori legate de aspecte biologice, de experientele individului si de multe ori au loc in familie. Exista mai multe tipuri de tulburari anxioase, fiecare cu trasaturile ei distincte.

O tulburare de anxietate te poate face sa te simti anxios, temator, cea mai mare parte a timpului fara un motiv aparent. Sau sentimentele de anxietate pot fi atat de inconfortabile incat pentru a le evita persona ajunge sa intrerupa orice activitate zilnica, sau poate avea momente de anxietate extrema care sunt terifiante si imobilizeaza persoana.

Tulburarile de anxietate sunt cele mai comune dintre tulburarile mentale, conform staticilor.
Multi oameni inteleg gresit aceste tulburari, ei cred ca oamenii ar trebui sa depaseasca aceste simptome prin simpla vointa. Dorind ca simptomele sa plece nu functioneaza, dar tratamentul prin psihoterapie poate ajuta.

Tipuri de tulburari de anxietate sunt: anxietatea generalizata, atacul de panica, fobiile specifice, fobia sociala, tulburarea obsesiv-compulsiva, stresul post-traumatic.


Tulburarea de anxietate generalizata este mult mai mult decat anxietatea normala pe care oamenii o traiesc in fiecare zi. Este o ingrijorare si o tensiune exagerata , chiar daca nimic nu pare sa o provoace. A avea aceasta tulburare inseamna sa anticipezi mereu dezastrul, ingrijorari frecvente despre sanatate, bani, familie sau locul de munca. Cate o data sursa ingrijorarii este greu de delimitat. Pur si simplu gandul de a parcuge ziua provoaca anxietate.

Oamenii cu anxietate generalizata nu par sa poata sa se scuture de preocuparile lor, chiar daca realizeaza ca anxietatea lor este mai intensa decat o cere situatia. Persoanele cu tulburare de anxietate generalizata, par de asemenea incapabili sa se relaxeze. Grijile lor sunt de cele mai multe ori insotite de simptome fizice, in special tremurat, tensiune musculara, dureri de cap, iritabilitate, transpiratie sau bufee. Se pot simti ametiti sau ca isi pierd suflul. Pot simti greata sau nevoia de a merge des la baie. Sau pot simti ca au un nod in stomac.

Multe persoane cu tulburare de anxietate generalizata devin agitate mai repede decat alte persoane. Tind sa se simta obosite, au probleme sa se concentreze, sau cateodata sufera de depresie.

De regula, disfunctia asociata cu anxietatea generalizata este minora, iar oamenii suferind de aceasta tulburare nu se simt prea restrictionati in context social sau la locul de munca. Spre deosebire de alte tulburari anxioase , oamenii cu anxietate generalizata nu evita anumite situatii ca urmare a bolii de care sufera. Totusi, daca este severa, tulburarea de anxietate poate determina disfunctii mari, ajungand pana la situatia in care sa le fie dificil sa desfasoare chiar activitatile zilnice.

Anxietatea generalizata apare gradual, cel mai adesea in copilarie sau adolescenta, dar poate incepe si la varsta adulta. Este mai comuna la femei decat la barbati. Se diagnosticheaza cand cineva inregistreazao perioada mai mare de 6 luni de ingrijorare excesiva despre un numar de probleme zilnice.

Sursa: Institutul National de Sanatate Mentala , SUA
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 241
Data de înscriere : 05/10/2009

https://bruni-my.forumgratuit.ro

Sus In jos

SANATATE & MEDICINA Empty Re: SANATATE & MEDICINA

Mesaj  Hatice2J Mier 11 Noi 2009, 03:51

Drojdia de bere; Luati aminte cat este de folositoare pentru toata lumea
O GASITI LA PLAFAR SAU MAGAZINE NATURISTE !
Drojdia De Bere

Era in iarna anului 1898, intr-o seara friguroasa de februarie, cand inginerul german Wolfgang Schulze a ramas mult dupa lasarea intunericului in laboratoarele fabricii de bere in care lucra.


Cand si-a terminat munca, a stins lumina de la biroul sau, apoi a pasit prin intuneric spre iesire, cand, deodata, a vazut un fenomen uluitor: vasele in care se afla drojdia de bere iradiau o lumina fluorescenta. A fost ca un semn: din momentul acela, inginerul german a inceput sa studieze fara incetare ceea ce era considerat un simplu reziduu - drojdia. Surprizele nu au intarziat sa apara. La scurta vreme, Schulze a descoperit ca substanta aceea pastoasa si maronie avea o multime de insusiri legate de sanatate: aplicata pe piele, drojdia de bere vindeca foarte rapid ranile, iar administrata intern scurta convalescenta dupa diferite boli. Chiar si animalele slabite se inzdraveneau ca prin farmec atunci cand erau tratate cu ea. Incurajat de aceste rezultate, inginerul si-a tratat cu drojdie si sotia bolnava de cancer si - minune! - boala nu a mai progresat. Din nefericire, la vremea aceea era probabil mult prea devreme pentru asemenea descoperiri, asa ca observatiile si cercetarile lui Schulze au fost trecute sub tacere de catre comunitatea medicala, pentru ca apoi sa cada in uitare. Abia pe la mijlocul secolului al Xx-lea, cercetarile inginerului german aveau sa fie luate in serios de catre medici si biochimisti, un demers care a revolutionat stiinta in general si medicina in special.

Ce este drojdia de bere?

Este o aglomerare de ciuperci inferioare (Saccharomyces cerevisiae), de dimensiuni microscopice, dar care se comporta ca niste adevarate uzine de medicamente, ce produc aproape intreaga gama de aminoacizi esentiali, toate vitaminele din complexul B, enzime, minerale in forma asimilabila (calciu, magneziu, fosfor) si anumite oligoelemente indispensabile vietii (in special seleniu). Sute de studii facute in ultimele decenii arata faptul ca substantele secretate de drojdia de bere joaca un rol esential in intretinerea sanatatii si in vindecarea unor boli, de la cele mai usoare la cele mai grave.
Poate cea mai importanta calitate a acestui supliment nutritiv este faptul ca acopera carentele de vitamine din complexul B, care, mai ales acum, la sfarsit de iarna si inceput de primavara, afecteaza majoritatea oamenilor. Aceasta, in conditiile in care cele noua vitamine din acest complex sunt indispensabile pentru functionarea oricarui organ sau sistem din corp. Vitamina B1 este necesara pentru sistemul nervos si cardiovascular, fiind folosita contra bolilor de inima, contra depresiei si a asteniei. Vitamina B2 este esentiala pentru piele, fiind indicata in toate afectiunile dermatologice. Vitamina B3 este implicata in procese ce tin de echilibrarea sistemului nervos, in timp ce vitamina B5 este un stimulent natural al glandelor cortico-suprarenale, marind rezistenta la infectii si la stres. Vitaminele B7 si B8 sunt implicate in metabolismul colesterolului si al proteinelor, fiind importante si pentru mentinerea sanatatii si rezistentei parului. Vitamina B9 este un elixir contra anemiei si pentru mentinerea echilibrului hormonal, in timp ce vitamina B12, care actioneaza asupra sistemului nervos, mareste puterea de concentrare, favorizeaza eliminarea unor simptome specifice stresului psihic. In fine, vitamina B15 - ultima descoperita - favorizeaza schimburile de oxigen la nivelul tesuturilor si este un remediu minune contra imbatranirii, contra infertilitatii si a bolilor hepatice. Numai din aceasta scurta enumerare si ne putem da seama de extraordinarele aplicatii terapeutice ale drojdiei de bere. Insa, inainte de a le cunoaste, va trebui sa aflam cate ceva despre modul de administrare a acesteia.

Cum se administreaza drojdia de bere
Drojdia proaspata


Este vorba de aparent banalul ingredient pentru cresterea aluatului, care se vinde in magazinele alimentare la calup, avand o culoare bruna si un miros de... bere. Se consuma in combinatie cu miere: la o lingurita de drojdie se adauga doua lingurite de miere de albine, frecandu-se pana cand se obtine o pasta omogena. Doza zilnica pentru un adult este de 3 lingurite de drojdie de bere, care se administreaza pe stomacul gol, dimineata, la pranz si seara.

Drojdia uscata

O gasim ambalata sub forma de pliculete, fiind in ultima vreme preferata de catre comercianti in fata drojdiei proaspete, care este mult mai greu de conservat si are un termen de valabilitate mai scurt. Inainte de a administra drojdia uscata, asigurati-va ca nu este aditivata sintetic, caz in care nu este recomandata in tratament.. Este mai putin activa din punct de vedere terapeutic, dar in lipsa celei proaspete, poate fi folosita si ea cu succes. Mod de administrare: in jumatate de litru de suc de morcovi (obtinut casnic cu ajutorul storcatorului electric) se pun 2 lingurite de praf de drojdie uscata, se amesteca bine si se pastreaza la frigider. Se bea intreaga cantitate de preparat intr-o zi, fractionata in 3 reprize.

Tabletele de drojdie

Le gasim in farmacii si in magazinele naturiste, fiind extracte atomizate de drojdie, conditionate sub forma de comprimate.. Sunt de regula foarte eficiente in terapie, fiind obtinute din culturi de drojdie selectionate asa incat sa aiba o concentratie ridicata de vitamine din complexul B si de seleniu. Se administreaza conform prospectului.
O cura cu drojdie dureaza minimum 10 zile si maximum 30 de zile (pentru a nu afecta flora intestinala), urmate de o saptamana de pauza, dupa care tratamentul se poate relua.
Drojdia de bere in prevenirea bolilor
La copii: administrarea de drojdie de bere este foarte importanta pentru stimularea proceselor de crestere (ajuta la consolidarea oaselor), pentru dezvoltarea psihica si mentala armonioasa. Mai ales copiii bolnaviciosi, anemici, cu o slaba capacitate de concentrare sau cu un grad ridicat de nervozitate ar trebui sa consume drojdie de bere. Doza pentru copiii intre 4 si 8 ani este, de regula, o treime din cea pentru adulti, iar pentru copiii intre 8 si 14 ani este o jumatate din doza pentru adulti.
La adolescenti: vitaminele si aminoacizii din drojdie ajuta la reglarea proceselor hormonale, impiedicand aparitia unor fenomene neplacute la nivel fizic, cum ar: maturizarea intarziata a organelor genitale, aparitia eruptiilor puternice de acnee, hirsutismul la fete. De asemenea, curele cu drojdie de bere (se administreaza in aceleasi doze ca la adulti) de 10 zile pe luna ajuta la dezvoltarea intelectului si la tinerea sub control a fenomenelor din sfera emotionala.
La adulti: acest produs natural este un excelent sustinator de efort, care ajuta la imbunatatirea performantelor fizice si intelectuale. Un alt element important este faptul ca drojdia de bere este un excelent remediu antistres, diminuand efectele nefaste ale acestuia asupra corpului si asupra psihicului.
La persoanele de varsta a treia: drojdia de bere, prin continutul sau de vitamine, aminoacizi si oligoelemente, este un excelent medicament pentru prelungirea tineretii biologice. La schimbarea anotimpurilor este utila o cura de 3 saptamani cu acest produs natural, care impiedica aparitia bolilor degenerative, sustine activitatea hormonala, mentine sanatatea sistemului nervos si a celui cardiac.

Drojdia de bere in tratamentul bolilor


Anemia, tulburarile de asimilare a mineralelor (in special a calciului si a magneziului) - se face o cura de 21 de zile cu drojdie de bere. Este un remediu nu doar foarte bogat in minerale si vitamine, dar care si ajuta la metabolizarea corecta a acestora. Mai mult, s-a demonstrat faptul ca administrarea de drojdie de bere stimuleaza producerea de catre organism a elementelor figurate ale sangelui, ceea ce deschide noi perspective in tratarea anemiei, dar si a tulburarilor de coagulare, precum si a altor boli ale sangelui.

Hepatita virala A, B si C - doctorul german A. Schrauzer a studiat vreme de 18 ani felul in care organismul uman se apara in fata infectiilor cu virusuri hepatice. El a observat in studiile pe animale de laborator ca rezistenta in fata acestor virusuri creste foarte mult atunci cand se administreaza drojdie de bere. "De vina" pentru aceasta imunitate sporita sunt niste compusi pe baza de seleniu, care ajuta activitatea unor celule ale sistemului imunitar.

Raceli si boli infectioase in general, deficiente imunitare - se administreaza vreme de 2-3 saptamani cate trei lingurite de drojdie proaspata pe zi. Seleniul, precum si anumite vitamine continute de acest produs natural, maresc foarte mult rezistenta organismului la orice gen de infectie.

Supragreutate, obezitate - studii americane arata ca tratamentele de 20 de zile cu drojdie de bere, repetate de mai multe ori la rand, ajuta la scaderea in greutate. Aceasta remarcabila proprietate se datoreaza cromului continut din belsug de drojdia de bere, oligoelement important si intr-o alta maladie in care acelasi remediu ajuta foarte mult, si anume diabetul.

Boli cardiovasculare cronice - consumul de drojdie de bere regleaza nivelul colesterolului in sange, aduce la valorile normale tensiunea si favorizeaza activitatea miocardului. Studii comparative efectuate au aratat ca persoanele cu boli cardiace care consuma sistematic acest supliment alimentar au cu 30% mai putine probleme decat cardiacii din loturile martor.

Paralizie, Parkinson, Alzheimer - se face in fiecare luna o cura de cate doua saptamani, in care se consuma zilnic 3-4 lingurite de drojdie de bere. Este un tratament cu o puternica actiune reintineritoare, cu efecte tonice asupra intregului sistem nervos. Acelasi tratament este valabil si in depresie, precum si in tulburarile psihice generate de stres.

Psoriazis, sclerodermie, afectiuni dermatologice in general - se fac cure de o luna cu drojdie de bere (4 lingurite pe zi), cu o saptamana de pauza. Complexul de vitamina B, precum si anti-oxidantii continuti de drojdie sunt de un real ajutor pentru imbunatatirea metabolismului celular la nivelul pielii.

Acneea - se face tratamentul intern descris mai sus, la care se adauga masti obtinute din: 2 lingurite de drojdie de bere, 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de miere lichida. Amestecul se omogenizeaza si apoi se intinde pe ten, unde se lasa vreme de 30 de minute, dupa care se spala cu apa calduta.

Precautii la tratamentul cu drojdie

Cu exceptia persoanelor alergice la acest produs, nu se cunosc contraindicatii la tratamentul cu drojdie. Uneori, administrarea interna a drojdiei de bere poate da o usoara balonare, caz in care se va administra un carminativ usor, cum ar fi praful de chimen sau de anason, din care se ia cate o jumatate de lingurita de 3 ori pe zi.

Drojdia de bere si cancerul

Ciupercile Saccharomyces cerevisiae vazute la microscop

Studiile facute in Occident, mai ales in Germania , au aratat fara dubiu ca asemenea altor remedii naturale, drojdia de bere este foarte utila in tratamentul bolilor tumorale maligne.. Mai mult, daca armurariul (prezentat in numarul trecut al revistei) era un excelent antidot pentru efectele adverse ale citostaticelor, drojdia de bere este un extraordinar ajutor pentru bolnavii de cancer care au recurs sau recurg la iradiere (cobaltoterapie). Iata mai multe elemente in acest sens:
Iradierea are mai putine efecte adverse atunci cand este asociata cu consumul zilnic de drojdie de bere (minimum 6 lingurite pe zi). Aceasta este concluzia unei echipe de medici din Munchen, care a studiat vreme de 15 ani evolutia bolnavilor de cancer, carora li s-a administrat acest produs. La pacientii tratati prin iradiere care au primit simultan drojdie de bere s-a observat o stare de sanatate mult mai buna fata de pacientii tratati numai prin iradieri. Drojdia de bere stimuleaza apetitul, ajuta somnul si peristaltismul intestinal. De asemenea, protejeaza mucoasele - aspect important, mai ales in cancerul de gat si esofag. Efectele negative ale radioterapiei sunt indepartate si in ceea ce priveste manifestarile externe: formarea de ragade cu infectii, deformarea unghiilor si inflamarea lor, hipercheratozele, atrofiile pielii. Profesorul doctor Ries, de la Bayerische Krebsgesellschaft (Asociatia Oncologica Bavareza), a stabilit, in urma studiilor realizate la departamentul de oncologie de la Munchen, ca "Afectarea datorata iradierii a scazut in proportie considerabila, inflamatiile au disparut, la fel si atrofiile pielii, care au fost inlocuite de epiteliu normal.. Pana astazi nici una dintre metodele clasice de tratament nu a dat astfel de rezultate benefice ca administrarea de drojdie de bere". Asociatia Oncologica Bavareza mentioneaza in scris, pentru suferinzii de cancer, recomandarea de a utiliza drojdia de bere impotriva acestei boli.
Efectele directe ale tratamentului cu drojdie in boala canceroasa sunt in curs de cercetare, existand indicii serioase ca in cazul majoritatii formelor de cancer, consumul de drojdie de bere determina stagnarea si apoi remisia formatiunilor tumorale maligne. Prof. dr. Gottschalk observa la animalele de experienta tratate cu drojdie de bere faptul ca, in mai putin de trei luni, cancerul de prostata, de piele sau al ficatului era oprit de ingerarea zilnica a acestui produs natural...
Hatice2J
Hatice2J

Mesaje : 48
Data de înscriere : 25/10/2009

Sus In jos

SANATATE & MEDICINA Empty Re: SANATATE & MEDICINA

Mesaj  Hatice2J Mier 11 Noi 2009, 03:59

Cata apa ai baut deja pana acum, cand citesti acest articol?

Ia-ti paharul cu apa langa tine si haide sa vedem de ce doctorii din lumea intreaga nu obosesc sa ne indemne: "Beti apa! Beti apa!"

In perioada intrauterina suntem aproape in totalitate apa.

Dupa ce ne nastem suntem apa peste 80%.

Ca adulti, putin peste 70%.

Pe masura ce imbatranim procentul acesta se micsoreaza.

La 50% suntem deja morti.
Logica cea mai simpla ne spune ca prospetime (a se citi tinerete, sanatate, vitalitate) egal APA. Exista nu mai putin de 54 de boli diferite, de la migrene si pana la forme de cancer care ar putea fi evitate daca am bea suficienta apa..
Pare incredibil, dar exista medici care afirma ca aceste boli se pot ameliora si chiar vindeca astfel: cu apa! Cata?

Doi - trei litri pe zi, spun unii.

Altii sunt chiar mai exacti: fiecare dintre noi ar trebui sa bea a 20-a parte din greutatea corpului sau. Sau 5%.

De exemplu, daca ai 56 de kg trebuie sa bei 2,8 litri de apa pe zi pentru o sanatate buna si o tinerete indelungata. (pentru 70 kg - 3,5 litri pentru 80 kg - 4 l)
Bine, dar mie nu mi-e sete! Se poate, dar nu fiindca nu ti-ar fi. Corpul are o uluitoare capacitate de adaptare. Daca s-a obisnuit sa functioneze in conditii de apa putina nici n-o sa mai ceara! La fel cum daca stam intr-o camera cu un miros suparator dupa un timp totusi n-o sa-l mai simtim.
Corpul a dat un semnal la inceput, dar daca mirosul e constant o sa il ignore ca sa-si poata continua alte activitati. La fel e si cu senzatia de sete.
Dupa un timp corpul va crede ca n-are incotro si se va descurca cum poate.
Dar cu pretul imbatranirii si uzurii sale premature.Ia gandeste-te ce ar pati o masina de spalat nevoita sa spele mereu cu mai putina apa decat a proiectat-o constructorul ei? Ori corpul nostru face "programe" infinit mai complexe decat o masina de spalat!

Au, au, ma doare!...
Creierul este 90% apa. Te doare capul sau obosesti repede dupa efort intelectual? Dar apa, cata bei?... Cartilagiile au si ele un procent mare de apa. Daca iti troznesc oasele, mai mult ca sigur e din cauza deshidratarii. Un medic a constatat in urma unui studiu ca 90% dintre durerile de stomac au drept cauza insuficienta apei in organism. Iar o mare parte din durerile de orice fel au aceeasi cauza.
Asa ca a concluzionat cu umor: "Daca iei un calmant pentru durere, apa cu care bei medicamentul te ajuta mai mult decat calmantul in sine!"
Un alt doctor a scris chiar o carte cu un titlu sugestiv "Nu esti bolnav! Doar ti-e sete..."

Caldura mare, mon cher!
In anotimpul calduros e si mai greu pentru corp.Ca sa isi regleze temperatura e nevoit sa piarda apa prin transpiratie. Deci, cu atat mai mult e nevoie sa ii dam destula.

Terapia cu apa este simpla: bei un litru de apa dimineata, cu o ora inainte de a manca sau bea altceva. Iar pe parcursul zilei restul de apa pana la....cat are norma fiecare. Inca din primele zile vei simti, garantat, o imbunatatire a sanatatii. Mai putine toxine, o hidratare mai buna, o stare generala mai buna. Unde mai punem ca e ieftin si fara efecte secundare.
Poate doar drumurile mai dese intre birou si toaleta. Dar asta iarasi e un lucru bun, fiindca vei combate sedentarismul! Insa asta e deja o alta poveste...
Hatice2J
Hatice2J

Mesaje : 48
Data de înscriere : 25/10/2009

Sus In jos

SANATATE & MEDICINA Empty Re: SANATATE & MEDICINA

Mesaj  Admin Vin 13 Noi 2009, 20:50

7 moduri de a-ti convinge micutul sa manance

SANATATE & MEDICINA Vegie_thumb

Micutul tau nu vrea sa manance niciodata legumele si fructele pe care i le servesti? Atunci ar fi momentul sa schimbi abordarea si sa il pacalesti putin pentru a consuma alimente sanatoase pentru el. Afla de la noi cateva trucuri si care sunt alimentele pe care acesta ar trebui sa le consume.E timpul sa pui capat minutelor de negocieri cu micutul tau pe marginea legumelor din supa. Iata cateva exemple graitoare pentru a reusi sa il convingi sa manance alimente sanatoase pentru el.
1. Forme haioase

Taie morcovii, castravetii sau ridichile in forme haioase si adauga-le in sandwish-uri. Nu uita sa i le arati mai intai, astfel ii vei capta atentia, iar micutul va manca numaidecat legume proaspete.
2. Supa de casa

Pune legume proaspete la fiert si apoi paseaza-le in blender. Vei obtine supe creme delicioase preparate cu legume proaspete si ingrediente alese de tine. Asezoneaza cu verdeata si branza rasa si nu uita sa faci o fata zambitoare din acestea pe deasupra supei.
3. Pe gratar

Multi copii prefera legumele preparate, nu in stare proaspata. Daca si micutul tau se incadreaza in aceasta categorie, atunci incearca sa frigi pe gratar sau sa fierbi la abur legumele inainte sa le servesti. Adauga piper, rozmarin, oregano sau chimen pentru un plus de aroma.
4. Chipsuri de casa

Nu trebuie sa ii interzici sa manance chipsuri, doar ca trebuie sa le prepari chiar tu pentru a fi sigura ca sunt bune pentru el. Taie cartofii in felii subtiri, prajeste in ulei de palmier si sterge-i apoi cu hartie absorbanta. In loc de ketchup cu indulcitori, poti folosi sosuri de rosii facute in casa (cu busuioc, oregano sau cimbru) sau salata tzatziki.
5. Trucuri de mamica

Crezi ca micutul tau la 4 anisori se prinde ca ai inserat si un ardei in salata de pui? Nu te invat sa il pacalesti, dar nu e niciun pacat daca omiti sa ii spui ca ai uitat si cateva legume "care nu ii plac" in mancarica sa. O sa te ierte cand va fi mare si sanatos.
6. Distractie pe masa

Copiii adora sa se joace cu mancarea. Asa ca ce ar fi sa ii oferi o masa copioasa si incredibil de distractiva? Andivele, broccoli si anghinarele sunt foarte haioase si micutul tau va fi contrariat de forma lor.
7. Pizza de casa

Ca si in cazul chipsurilor, nu e bine sa ii interzici micutului pizza, daca o gatesti acasa poate fi chiar o masa sanatoasa si copioasa. Fa un blat subtire si adauga din belsug legume si piept de pui. Serveste cu sos de rosii si busuioc. Micutul tau va fi incatat!

-SURSA-Mayra
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 241
Data de înscriere : 05/10/2009

https://bruni-my.forumgratuit.ro

Sus In jos

SANATATE & MEDICINA Empty Re: SANATATE & MEDICINA

Mesaj  Admin Vin 13 Noi 2009, 20:53

7 trucuri pentru a preveni racelile

SANATATE & MEDICINA Raceala_thumb SANATATE & MEDICINA Icon_zoom Zoom




Ultimul lucru de care ai nevoie acum este o raceala sau, mai rau, o gripa. Nu stiu cum sunteti voi insa eu as face orice pentru a fi sanatoasa! Tocmai de aceea am mereu grija sa previn, de teama sa nu fiu apoi nevoita sa tratez. Iata cateva dintre trucurile pe care le folosesc pentru a evita racelile.Virozele de sezon sau gripa porcina iti pot crea probleme in aceasta perioada. Tocmai de aceea ar trebui sa fii atenta si sa folosesti cateva dintre sfaturile pe care ti le prezentam.
1. Spala-te pe maine

Majoritatea racelilor si virozelor se trasmit prin contact direct. Cineva racit iti poate "oferi" virusul prin simpla atingere.

De aceea este foarte bine sa iti speli mainile cat mai des.
2. Nu iti acoperi gura cu mana cand stranuti

Foloseste servetele de unica folosinta pe care apoi le arunci.

In felul acesta nu vei raspandi la randul tau virusul si nu vei pastra viroza in orgasnim, de pe maini ea revine inapoi in sistemul tau.
3. Bea multe lichide

Apa te ajuta sa elimini substantele nefolositoare din organismul rau. Tocmai de aceea este indicat sa bei cat mai multe lichide pentru a ramane sanatoasa.
4. Mergi la sauna

Specialistii au stabilit ca persoanele care merg la sauna racesc de doua ori mai putin decat cei care nu au acest obicei.

Nu e de mirare ca finlandezii rezista temperaturilor reduse din nordul Europei fara raceli.
5. Aeriseste camerele

Aerul proaspat joaca un rol important in mentinerea sanatatii. Incearca sa stai in camere aerisite si luminoase.
6. Mananca iaurt

Cercetatorii sustin ca un iaurt consumat zilnic reduce frecventa racelilor cu pana la 25%. Iartul consolideaza rezistenta imunitara si contine bacterii benefice organismului nostru.
7. Redu consumul de tigari si alcool

Persoanele care consuma alcool si cele care fumeaza frecvent sunt mult mai dispuse la raceli decat cele care nu au aceste obiceiuri nocive
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 241
Data de înscriere : 05/10/2009

https://bruni-my.forumgratuit.ro

Sus In jos

SANATATE & MEDICINA Empty GRIPA PORCINA

Mesaj  chrisa Vin 20 Noi 2009, 22:14

GRIPA PORCINA pig pig
Written by chrisa on 23:17 Informatii cu privire la boala - Ce este gripa porcina?

Care este diferenta intre gripa sezoniera, gripa aviara, gripa porcina si gripa pandemica?
Care sunt implicatiile pentru sanatatea umana?
Unde au aparut cazuri la om?
Cum se infecteaza oamenii?
Este sigur sa mancam carne sau produse din carne de porc?
Este acest virus contagios?
Care sunt simptomele gripei porcine?
Ce este pandemia de gripa?
Care este riscul pandemic?
Exista vaccin care sa protejeze impotriva gripei porcine la om?
Ce medicamente sunt disponibile pentru tratament?
RECOMANDARI pentru prevenirea imbolnavirilor.
Daca cineva care a fost in zonele afectate din Mexic, SUA si Canada si se simte rau, ce trebuie sa faca?


Gripa porcina: DATE si RECOMANDARI
date transmise de Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC)

Informatii cu privire la boala - Ce este gripa porcina?

Gripa porcina (H1N1) este o afectiune respiratorie acuta a porcilor, cu contagiozitate ridicata, cauzata de unul din numeroasele virusuri gripale de tip A. Morbiditatea tinde sa fie ridicata, iar mortalitatea scazuta (1-4%).
Virusul se transmite in randul porcilor prin aerosoli, prin contact direct sau indirect si de la purtatori asimptomatici. Epizootii in randul porcilor pot surveni pe tot parcursul anului, cu incidenta crescuta in perioada de toamna si iarna in zonele temperate.
Virusurile gripei porcine apartin de obicei subtipului H1N1, dar exista si alte subtipuri circulante la porci (de ex. H1N2, H3N1, H3N2). Porcii se pot infecta, de asemenea, cu virusurile gripei aviare si cu virusurile gripei sezoniere umane. Initial se credea ca virusul gripei porcine H3N2 a fost introdus in populatia porcina de catre om.
Uneori porcii se pot infecta cu mai mult de un virus la un moment dat, ceea ce permite genelor acestor virusuri sa se combine. Astfel poate rezulta un virus care contine gene de la mai multe surse, numit virus “reasortant”.
Desi virusurile gripe porcine afecteaza de obicei porcii, pot depasi uneori bariera speciei si cauza boala la oameni.

Care este diferenta intre gripa sezoniera, gripa aviara, gripa porcina si gripa pandemica?

Virusurile gripale circula in mod obisnuit in mediul uman si animal. Tulpini diferite pot cauza boala la oameni, pasari si porci. Gripa sezoniera este cauzata de virusuri gripale care sunt adaptate sa se raspandeasca in populatia umana (gripa umana). Oamenii prezinta imunitate naturala la tulpinile care se afla in circulatie, si aceasta imunitate poate fi crescuta in urma vaccinarii cu vaccin gripal sezonier. Gripa aviara este cauzata de virusuri gripale adaptate pentru infectia la pasari. In mod similar gripa porcina este cauzata de virusuri gripale adaptate pentru infectia la porci. Toate aceste imbolnaviri prezinta aceleasi simptome la gazdele lor. Uneori, oamenii si animalele pot schimba intre ele tulpini de virus gripal, cum ar fi persoane infectate cu virus gripal aviar sau porcin, in mod uzual dupa contact direct cu animalele bolnave. Amestecarea virusurilor gripale umane si animale poate duce la dezvoltarea unui virus gripal schimbat care are abilitatea de a infecta si a se transmite in populatia umana. In acest caz, populatia umana poate sa nu aiba deloc imunitate fata de acest virus nou. Gripa pandemica este definita ca fiind aparitia unui nou virus gripal care se raspandeste cu usurinta in populatia umana. Cand apare acest nou virus, oamenii nu au imunitate naturala pentru a fi protejati impotriva lui. Ca urmare, exista riscul ca aceste virusuri gripale noi sa determine aparitia unei pandemii de gripa daca virusul se transmite cu usurinta de la om la om.

Este sigur sa mancam carne sau produse din carne de porc?
Da. Nu exista evidente ale transmiterii gripei porcine la om prin consum de carne de porc sau alte produse pe baza de carne de porc, corect prelucrate termic. Virusul gripei porcine este distrus prin preparare la temperatura de 700C.

Care sunt simptomele gripei AH1N1?
Simptomele infectiei cu gripa porcina la oameni sunt similare cu simptomele gripei sezoniere. Principalele simptome sint:
- Febra (peste 38ºC)
- Oboseala
- Inapetenta
- Tuse, durere in gat.
- Stari de voma si diaree.

Ce este pandemia de gripa?

"Pandemia de gripa" este un termen folosit pentru a descrie o epidemie de gripa la nivel mondial. Inseamna ca virusul apare intr-un loc si se raspindeste foarte repede in toata lumea. In timpul ultimului mileniu acest lucru s-a intimplat de trei ori:
1918 – Pandemia de "gripa spaniola" a fost cea mai grava, a infectat 20% din populatia lumii ( 20 - 40 milioane de decese).
pandemiile din 1957 si 1968 au fost mai putin grave, dar totusi au cauzat multe decese in toata lumea.


Ce medicamente sunt disponibile pentru tratament?

Majoritatea virusurilor gripei AH1N1 sunt sensibile la medicatia antivirala ca de exemplu inhibitorii de neuraminidaza.

RECOMANDARI pentru prevenirea imbolnavirilor prin gripa cu noua tulpina:

Deoarece gripa se transmite de la om la om la om atât pe cale aeriana (vorbit, stranut, tuse) cât si prin contactul direct cu bolnavul sau diferitele obiecte personale ale bolnavului, contaminate cu secretiile sale nazofaringiene, pentru a se evita imbolnavirea va recomandam respectarea urmatoarelor masuri:

o Nasul si gura vor fi acoperite cu batista personala in timpul stranutului sau al tusitului. Batistele personale nu se imprumuta;
o Mana nu va fi dusa la ochi sau la gura decât dupa ce a fost spalata cu apa si sapun;
o Se vor evita pe cât posibil aglomeratiile;
o Se va evita contactul apropiat cu persoane care prezinta semne clinice evidente de afectiuni acute respiratorii (febra, tuse, stranut, ochii congestionati etc.);
o Persoanele care prezinta simptome asemanatoare gripei se vor izola de restul familiei si se vor prezenta la medicul de familie pentru stabilirea diagnosticului si a conduitei terapeutice.

Daca cineva care a fost in zonele afectate din Mexic, SUA si Canada si se simte rau, ce trebuie sa faca?
o Oricine care a calatorit recent (in ultimele 7 zile) in zonele afectate si prezinta simptome de gripa trebuie sa se adreseze de urgenta serviciului medical cel mai apropiat.
Mai multe despre GPRIPA PORCINA aici
http://alunite-negi.blogspot.com/search/label/GRIPA%20PORCINA

chrisa

Mesaje : 22
Data de înscriere : 10/10/2009
Varsta : 47
Localizare : romania

Sus In jos

SANATATE & MEDICINA Empty ASTMUL LA COPII

Mesaj  Admin Lun 23 Noi 2009, 00:04



SANATATE & MEDICINA 49UVg-astmul-la-copii Ce este un atac de astm?
Membranele mucoase din bronhii se umfla si muschii circulari se contracta.
Se produce mai mult mucus in zonele restrictionate, ceea ce face ca respiratia sa fie strangulata. Acest lucru produce de obicei un sunet atunci cand expiram.
Ce simptome pot fi regasite la copii?
Copiii mici ( pana la 3 ani):
- un sunet ca o fluieratura atunci cand expira
- tusea, stranutul
- tusitul prelung, nu din cauza racelii, si mai accentuat pe timp de noapte
- stare generala de rau
- raceli frecvente din care ii ia mai mult timp sa isi revina.
Copiii intre 3 si 15 ani:
- un sunet ca o fluieratura atunci cand expira
- tuse prelungita, in special noaptea
- trezirea din somn din cauza tusei
- inactivitate sau letargie - nu isi mai doreste sa se joace sau sa faca exercitii sau lucruri pe care le adora inainte.
Cat de comun este astmul la copii?
- Astmul cronic este cel mai frecvent in bolile pe termen lung la copii.
- Aproximativ intre 1 si 2% dintre copii sufera de astm cronic in timpul copilariei.
- Aproximativ 15-20% dintre copiii au simptome de astm cronic.
Ce cauzeaza astmul la copii?
Un atac acut de astm se intampla de obicei in timpul unei raceli cauzate de o infectie virala.
Stranutul la copii este cel mai des cauzat de raceli, decat de astm.
Atunci cand dezvolta astmul, poate fi datorita reactiilor alergice la alergeni precum:
- polen
- par de animale sau blana
- mancare, de exemplu: lapte sau oua
- ciuperci
Ce inrautateste astmul la copii?
- Expunerea la lucruri la care sunt alergici
- Tigarile sau fumul de tigare
- Raceala
- Poluarea sau praful
- Exercitiile in exces
Cand trebuie consultat medicul?
- Daca suspectati ca micutul are astm.
- Atunci cand medicamentatia de astm nu da rezultate.
Cand este necesar sa chemam doctorul de urgenta?
- Daca micutul are probleme in a respira.
- Daca se schimba culoarea pielii in alb sau albastru, in special pe buze sau in jurul gurii.
- Daca dificultate in respirare se inrautaeste dramatic.
- Daca atacurile de astm sunt mult mai rele decat in mod normal.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 241
Data de înscriere : 05/10/2009

https://bruni-my.forumgratuit.ro

Sus In jos

SANATATE & MEDICINA Empty Re: SANATATE & MEDICINA

Mesaj  Admin Sam 28 Noi 2009, 15:07

Cum sa cresti un eco bebe!

SANATATE & MEDICINA Ecobebe_thumb SANATATE & MEDICINA Icon_zoom Zoom

Ai un bebelus si vrei sa il cresti sanatos?
Ne e din ce in ce mai greu sa obtinem ceea ce ne dorim intr-o planeta poluata si supra populata. Insa sarcina se va dovedi mult mai dificila o data ce o viata va depinde de tine.
Alegerile tale il vor afecta pe micut/a inca din primele zile de viata (asta sa nu amintim de lunile de sarcina in care, sper, ca ai avut grija de alimentatia ta si de expunerea la factorii de poluare).
Noi ti-am pregatit cateva sfaturi de care speram din tot sufletul sa tii cont. Stim ca e greu si ca ai foarte putin timp, ba chiar ti se pare imposibil sa faci totul asa cum trebuie, dar mai tarziu vei observa cat de bune au fost alegerile eco facute in primele luni de crestere ale bebelusului.
1. Fara plastic


Renunta la sticlele de plastic, au un continut bogat de toxine care pot afecta dezvoltarea creierului celui mic. Alege sticle de sticla si sterilizeaza-le cu atentie dupa si inainte de fiecare folosire.
2. Scutece refolosibile


Romania a trecut la capitalism de doar 20 de ani, asa ca sunt destul de multe sanse ca tu sa fi crescut in frageda pruncie cu scutece de panza.
Studiile recente arata ca scutecele de bumbac natural (refolosibile dupa spalare) sunt mult mai bune pentru pielea micutului decat cele de unica folosita. In plus, cele din urma au nevoie de 500 de ani pentru a se descompune, iar asta nu e tocmai un lucru bun pentru natura.
3. Remedii naturale


Foloseste creme si lotiuni pe baza de plante pentru sanatatea micutului tau. Atata vreme cat afectiunile nu sunt serioase (iritatii minore, scaune moi) nu e cazul sa recurgi la medicatie traditionala.
Toate aceste remedii trebuie sa aibe aprobarea medicului tau pediatru.

4. Borcanelul propriu


Decat sa cumperi borcanele cu mancarica pentru micut mai bine le-ai prepara chiar tu folosind produse organice. In felul acesta vei fi sigura ca eticheta "fara conservanti" este cu adevarat autentica.
5. Jucarii de lemn


Cred ca ai auzit si tu cate stiri au aparut despre jucariile infestate cu o multime de substante chimice. Pentru a evita asta incearca sa ii dai copilului tau jucarii de lemn si papusele de paie.
Stiu, ai sa spui ca sunt scumpe! Nu e asa! Fa-le tu, deseneaza-i-le tu. Asa copilul tau se va juca nu numai cu jucarii eco, ci cu jucarii pe care mamica lui i le-a facut.
6. Hainute eco


Incearca sa alegi hainute din bumbac organic care lasa pielea copilului sa respire. Paturica, hainele, sosetelele trebuie sa ii permita copilului tau o dezvoltare normala si naturala.
7. Alaptatul ca la carte


Nimic nu poate fi mai eco si mai benefic pentru copilul tau decat alaptatul. Nu lasa preconceptiile sau jobul sa schimbe lucrul asta!
8. Un bebe curat


Numai ca detergentii si produsele de curatare trebuie sa fie selectate cu atentie, pentru ca pot rani pielea micutului.
9. Tratamente limitate


Acum cateva luni, baietelul lui Gwen Stefani ne prezenta noua lui coafura oxigenata. Ti-as recomanda sa nu faci la fel cu bebelusul tau. Parul sau nu este suficient de rezistent pentru a accepta oxigenari sau coafuri pline de fixativ, gel si mai stiu eu ce. E foarte frumos asa cum este el!
10. Dragoste eco


Insufla-i micutului tau dragostea de natura si incearca sa il inveti de mic sa protejeze mediul in care traieste. Daca va planta acum o floare, fii sigura ca la maturitate va fi printre cei care vor planta un pom.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 241
Data de înscriere : 05/10/2009

https://bruni-my.forumgratuit.ro

Sus In jos

SANATATE & MEDICINA Empty Re: SANATATE & MEDICINA

Mesaj  Admin Sam 19 Dec 2009, 14:00

Bacteriile prietenoase

SANATATE & MEDICINA Jarro_thumb SANATATE & MEDICINA Icon_zoom Zoom




Imi dau seama ca nu e un tip de subiect care sa-ti fi atras atentia in mod deosebit, dar te-ai intrebat vreodata cat de mult ajutor iti pot oferi anumite bacterii? Pun pariu ca nu! Am crezut intotdeauna ca acestea sunt lucruri de care trebuie neaparat sa ma feresc.
Inca o reminiscenta a copilariei, parca aud si acum vocea mamei si a invatatoarei care ne spuneau mereu sa ne spalam pe maini pentru a ne feri de bacterii.
Acestea insa populeaza aproape toata suprafata tractului nostru intestinal. Fie ca ne place sau nu ideea, in interiorul sistemului digestiv se produce o batalie continua intre doua tipuri de bacterii.
Sa va spun care sunt acestea si de care bacterii ar trebui sa ne ferim si de care nu. Ele sunt de doua tipuri: bacteriile benefice, adica probioticele pe care le-am alintat ca fiind “bacteriile prietenoase” deoarece ne ajuta sa ne pastram sanatosi, populeaza tractul digestiv formand un grup de aproximativ 400 tipuri, si altele pe care le-am denumit “daunatoare’’ adica agentii patogeni, deoarece inmultirea acestora favorizeaza aparitia diferitelor boli.
Probioticele sunt microorganisme vii nepatogene, cu efecte extrem de benefice asupra sanatatii, efectele acestora manifestandu-se in cavitatea bucala, tubul digestiv, caile respiratorii si in sistemul uro-genital.
Rolul ‘’bacteriilor prietenoase’’, adica al probioticelor, este unul extrem de important, promoveaza digestia usoara, ajuta la absorbtia completa a nutrientilor, protejeaza mucoasa intestinala, reduc manifestarile colonului iritabil si stimuleaza organismul din punct de vedere imunitar. In plus tot ele au rolul de a furniza enzimele si nutrientii necesari pentru organism, eliminand colesterolul, sintetizand vitamine, curatand depunerile din intestin si impiedicand dezvoltarea bacteriilor patogene, toate contribuind la mentinerea unui sistem digestiv sanatos.
Colonul se poate mentine sanatos cu 85% probiotice si 15% agenti patogeni. Sanatatea noastra depinde de echilibrul dintre aceste doua tipuri de bacterii. Probioticele predomina pentru ca ele colonizeaza o portiune mai mare din intestin - si anume, tot intestinul subtire si o parte a colonului, in vreme ce agentii patogeni se gasesc doar in colonul descendent. Orice modificare sau dezechilibru al acestui raport inseamna o sensibilitate crescuta la infectii, intrucat flora intestinala nu-si indeplineste corect rolul protector.
Echilibrul intestinal poate fi insa perturbat de numerosi factori: infectii, stres, medicamente (antibiotice). Dupa tratamente indelungate cu antibiotice flora intestinala este afectata si astfel apar tulburarile digestive si imunitare. in aceste conditii aportul de probiotice ajuta la reconstituirea echilibrului intestinal.
Antibioticele distrug 99% din flora probiotica si astfel apare disbioza (dureri abdominale, flatulenta, constipatia sau diareea).
Insa sa nu crezi ca numai tu ai nevoie de probiotice, ci si copiii sau chiar nou-nascutii. Exista studii clinice care au confirmat existenta unei stranse legaturi intre echilibrul microbian intestinal si aparitia astmului bronsic si al alergiilor la copii. Echilibrarea probiotica a copilului incepe inca din timpul travaliului nativ, atunci cand noul-nascut, care are un intestin perfect steril, este expus bacteriilor probiotice prezente in membranele mucoase (vaginale) si incepe astfel colonizarea tractului gastrointestinal al copilului cu probiotice ajutandu-i la dezvoltarea si protejarea florei intestinale, la descompunerea alimentelor ingerate facandu-le asimilabile, previn si trateaza diareea si constipatia, combat flatulenta si colicile.
Cele mai importante probiotice din flora intestinala sunt: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve si Pediococcus acidilactici. Aceste bacterii probiotice sunt produse in mod natural de catre organism si sunt sustinute de o dieta sanatoasa, controlul stresului, exercitiile fizice si bineinteles administrarea de suplimente pe baza de probiotice.
Din pacate, pe masura ce inaintam in varsta, nivelul probioticelor din organism scade dramatic, cauze ale acestui fapt pot fi clorul din apa de baut, radiatiile, carnea si produsele lactate, antibioticele, dietele, consumul crescut de grasimi, constipatia, tigarile, alcoolul si stresul.
Atunci cand probioticele vor castiga suprematia in organism, tu vei castiga o imunitate puternica, protectie impotriva afectiunilor digestive, sanse mai putine de aparitie a bolilor. Nu vei mai suferi de constipatie, diaree sau sindromul intestinului iritabil, iar nutrientii pe care ii vei ingera vor ajunge acolo unde este nevoie.
Nu-i asa ca tot ce ti-am povestit mai sus te determina sa incepi sa folosesti si tu suplimente naturale pe baza de probiotice incepand chiar de azi?
SECOM te ajuta sa iti castigi cat mai multe “bacterii prietenoase’’, oferindu-ti cele mai eficiente suplimente naturale cu probiotice pentru tine si micutii tai.
La ce trebuie sa fii atent cand alegi un produs pe baza de probiotice?
Ca la orice alt produs natural pentru sanatate, acorda atentie concentratiei ingredientelor si numarului de tipuri de “bacterii prietenoase”. Cu cat mai multe tipuri prezente, cu atat numarul bacteriilor prietenoase va creste mai mult si cu atat mai multi agenti patogeni vor fi atacati. Pentru rezultate optime este recomandata asocierea in acelasi produs a probioticelor cu prebiotice, care potenteaza si sustin actiunea probioticelor. Amestecul de prebiotice si probiotice creaza grupul simbioticelor, substante benefice sanatatii, care stimuleaza in special cresterea si activitatea lactobacteriei si bifidobacteriei.
Jarro-Dophilus EPS reactiveaza peste 90% dintre bacteriile probiotice intre 20 si 90 de minute dupa administrare, se gaseste sub forma de capsule entero-solubile ce asigura rezistenta crescuta la actiunea distructiva a lizozimului din saliva, la actiunea PH-ului acid din stomac, a sarurilor biliare si a enzimelor pancreatice. Jarro-Dophilus EPS contine 5 miliarde bacterii probiotice din 8 tipuri diferite cu rolul de a reface si mentine integritatea mucoasei intestinale si echilibrul sanatos al florei intestinale, mai ales in cazul consumului de antibiotice, de a reduce manifestarile si recurenta infectiilor digestive, vaginale, genito-urinare si de a ameliora manifestarile in afectiunile digestive.
Pret recomandat: 118 Ron / 60 capsule
Baby`s Jarro-Dophilus+ FOS contine 3 miliarde bacterii probiotice din 6 tipuri diferite, dezvolta si protejeaza flora intestinala benefica a nou-nascutilor si a copiilor mici prin colonizarea intregului tract digestiv, faciliteaza digestia si reduce colicile nou-nascutului, previne si trateaza diareea, sindromul de malabsorbtie si de intestin permeabil, protejeaza functia imunitara, accelereaza descompunerea alimentelor facandu-le asimilabile.
Pret recomandat: 89 Ron / 70g pudra.
Secom®️ activeaza pe piata de produse parafarmaceutice, segmentul de suplimente alimentare si este unic importator a 9 branduri de produse naturale care acopera o gama larga de afectiuni.
SECOM iti aduce cele mai bune produse probiotice de pe piata!
Jarro-Dophilus EPS reactiveaza peste 90% dintre bacteriile probiotice intre 20 si 90 de minute dupa administrare, se gaseste sub forma de capsule entero-solubile ce asigura rezistenta crescuta la actiunea distructiva a lizozimului din saliva, la actiunea PH-ului acid din stomac, a sarurilor biliare si a enzimelor pancreatice. Jarro-Dophilus EPS contine 5 miliarde bacterii probiotice din 8 tipuri diferite cu rolul de a reface si mentine integritatea mucoasei intestinale si echilibrul sanatos al florei intestinale, mai ales in cazul consumului de antibiotice, de a reduce manifestarile si recurenta infectiilor digestive, vaginale, genito-urinare si de a ameliora manifestarile in afectiunile digestive.
Pret recomandat: 118 Ron / 60 capsule
Baby`s Jarro-Dophilus+ FOS contine 3 miliarde bacterii probiotice din 6 tipuri diferite, dezvolta si protejeaza flora intestinala benefica a nou-nascutilor si a copiilor mici prin colonizarea intregului tract digestiv, faciliteaza digestia si reduce colicile nou-nascutului, previne si trateaza diareea, sindromul de malabsorbtie si de intestin permeabil, protejeaza functia imunitara, accelereaza descompunerea alimentelor facandu-le asimilabile.
Pret recomandat: 89 Ron / 70g pudra.

Secom®️ activeaza pe piata de produse parafarmaceutice, segmentul de suplimente alimentare si este unic importator a 9 branduri de produse naturale care acopera o gama larga de afectiuni.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 241
Data de înscriere : 05/10/2009

https://bruni-my.forumgratuit.ro

Sus In jos

SANATATE & MEDICINA Empty Re: SANATATE & MEDICINA

Mesaj  Admin Joi 17 Iun 2010, 21:29

Despre vitiligo

Ce este vitiligo?
Vitiligo este o afectiune care duce la aparitia de pete albe pe suprafata pielii. Petele sunt provocate de distrugerea sau slabirea melanocitelor (celule pigmentare, responsabile de culoarea pielii) iar rezultatul direct este pierderea sau oprirea producerii pigmentului. Multi doctori si cercetatori sunt de parere ca vitiligo este o afectiune a sistemului autoimun. Desi nu se stie exact ce provoaca acest raspuns autoimun, tot mai multe sunt descoperite in fiecare an. Vitiligo afecteaza doar culoarea pielii. Textura si celelalte calitati raman normale.


Ce este o afectiune autoimuna ?
Putem vorbi de o afectiune autoimuna atunci cand sistemul imun reactioneaza importiva propriilor organe si tesuturi. O dereglare autoimuna NU este o imunodeficienta. La cei afectati de vitiligo, sistemul imun priveste celulele pigmentare ca pe corpuri straine si le ataca, ceea ce duce la slabirea sau distrugerea lor. Alte exemple de dereglari autoimune sunt: hipertiroidismul, alopecia areata si lupus.

Ce este o melanocita (celula pigmentara)?
O melanocita este o celula specializata, localizata in piele, care produce melanina (pigment). Surprinzator, toti oamenii au acelasi numar de celule pigmentare, insa cei cu pielea mai inchisa la culoare detin celule pigmentare care pot inmagazina mai multa melanina. In imaginea de mai jos, celula cu ramificatii, marcata ‘M’ reprezinta melanocita. Culoarea maronie din celula este melanina, distribuita uniform in piele cu ajutorul ramificatiilor.


Ce este melanina?
Melanina este pigmentul maroniu din pielea si parului animalelor vertebrate, derivat din aminoacidul tirozina. Este sintetizata de celule speciale numite melanocite care au si rolul de stocare a melaninei.

Care sunt simptomele vitiligo ?
Cei afectati de vitiligo observa in prima faza pete sau zone albe pe suprafata pielii. Tegumentul isi pastreaza textura normala iar la unii pacienti depigmentarea este insotita de o usoara mancarime. Petele albe sunt mai usor observabile in zonele expuse la soare: maini, picioare, brate, fata si buze. De obicei vitiligo apare intr-una din 3 dispuneri cunoscute:

dispunere focala – depigmentarea e limitata la una sau cateva zone
dispunere segmentala – petele apar doar pe o anumita parte a corpului (stanga sau dreapta)
dispunere generalizata – depigmentara apare in ambele parti ale corpului, intr-un model bilateral (cea mai comuna dispunere pentru bolnavii de vitiligo)

Pe langa petele albe, la unii pacienti se observa fire de par alb in scalp, gene, sprancene sau barba.

Vitiligo sub brat, pe picioare si in zona genitala – Sunt acestea zone comune pentru aparitia bolii ?
Din motive necunoscute, anumite zone ale corpului sunt adesea afectate. Printre acestea se numara: fata, picioarele, articulatiile, degetele, genunchii si organele genitale. Sunt mai multe teorii despre motivele pentru care aceste zone sensibile sunt afectate cu predilectie – prezenta multor terminatii nervoase, natura osoasa a zonelor, prezenta glandelor sudoripare etc.



Cum evolueaza vitiligo ?
Severitatea pierderii pigmentului difera de la persoana la persoana. In cele mai multe cazuri vitiligo incepe dintr-o zona mica iar cu timpul apar alte pete in timp ce acelea deja existente cresc in suprafata. La unii bolnavi de vitiligo dispunerea si dimensiunea petelor poate ramane aceeasi ani intregi. Ocazional petele de vitiligo se pigmenteaza spontan, fara nici un fel de tratament. Multi pacienti observa asta intr-un anumit moment din viata.

Este posibil ca depigmentarea sa fie insotita de mancarime ?
Unii pacienti pot simti un prurit (mancarime) a pielii anterior sau in timp ce are loc depigmentarea. Studiile efectuate nu au relevat nici un motiv pentru aceasta mancarime.

Se vor extinde petele de vitiligo in timp ?
In cele mai multe dintre cazuri, vitiligo progreseaza lent odata cu trecerea timpului dar nu exista nici o posibilitate de a prezice daca intr-un anumit caz vitiligo va progresa sau nu. Evolutia bolii este de cele mai multe ori lenta si pot trece ani de zile fara aparitia de noi pete. Unii bolnavi raporteaza repigmentari spontane, fara nici un fel de tratament. Folosirea noilor tehnologii insa poate stopa extinderea petelor.

Ce este vitiligo segmental ?
La unii bolnavi, vitiligo este limitat la cateva zone ale corpului. Acesta poarta numele de vitiligo segmental. Cei afectati pot avea o insa combinatie de vitiligo segmental si generalizat.

Ce este vitiligo generalizat ?
La cei mai multi pacienti vitiligo se dezvolta intr-o mainera generalizata, intr-o dispunere bilaterala, adica daca apare o pata pe un genunchi, adesea va aparea si pe celalalt.

Este vitiligo contagios ?
Vitiligo NU este contagios. Sunt multe teorii despre ce anume provoaca vitiligo iar expertii sunt de parere ca trebuie sa fii susceptibil genetic pentru a dezvolta vitiligo.

De unde provine cuvantul “vitiligo” si ce inseamna ?
Se crede ca “vitiligo” vine din limba latina. Prima parte a a cuvantului, “viti”, provine din latinescul “vitium”, insemnand urma sau pata. Sufixul, “ligo”, este o terminatie latina frecventa si inseamna “a provoca”, “a produce”.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 241
Data de înscriere : 05/10/2009

https://bruni-my.forumgratuit.ro

Sus In jos

SANATATE & MEDICINA Empty VITILIGO

Mesaj  Admin Joi 17 Iun 2010, 21:40

PUVA (psoralen UVA) vs. nbUVB (ultraviolete de tip B, banda ingusta)

Desi exista numeroase tratamente pentru vitiligo, nici unul nu functioneaza unanim pentru toti pacientii. Fototerapia PUVA (psoralen+UVA) si-a dovedit de-a lungul vremii eficienta insa terapia cu UVB de banda ingusta castiga teren ca optiune terapeutica sigura si eficienta.

Obiectiv: Compararea statistica a eficientei tratamentelor PUVA si nbUVB

Metoda: Analiza retrospectiva a unui grup de 69 de pacienti cu vitiligo care au fost tratati cu PUVA sau nbUVB la clinica institutului de dermatologie din Chandigarh, India.

Teste: Intre cele doua grupuri de pacienti am comparat: stadiul repigmentarii, numarul de tratamente pana la repigmentarea completa, aparitia de noi zone afectate sau cresterea in dimensiune a celor deja existente, efecte adverse ale terapiei, stabilitatea repigmentarii si potrivirea culorii pigmentului.

Rezultate: In cadrul grupului tratat cu PUVA (31 pacienti), 9 au prezentat repigmentare completa (23,6%) si 14 o imbunatatire moderata (36,8%), pe cand in grupul celor tratati cu nbUVB (31 pacienti), 13 au prezentat repigmentare completa (41,9%) si 10 o imbunatatire moderata (32,2%). A fost observata o stabilitate sporita a repigmentarii si o potrivire mai buna a culorii pigmentului la grupul tratat cu nbUVB.

Concluzii: nbUVB este o metoda terapeutica mai eficienta si repigmentarea indusa prin nbUVB este statistic mai stabila.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 241
Data de înscriere : 05/10/2009

https://bruni-my.forumgratuit.ro

Sus In jos

SANATATE & MEDICINA Empty Re: SANATATE & MEDICINA

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum