--RETETE CULINARE

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

--RETETE CULINARE

Mesaj  Admin la data de Mar 13 Oct 2009, 01:59




BUNA .ARTA CULINARA E O ARTA SAU CATEODATA POATE FII DOAR UN BENEFICIU.VA INVIT SA NE DELECTAM CU RETETE CULINARE DE TOT FELUL PENTRU A NE ARATA MAIESTRIA .AS VREA CA TOT CE SE SCRIE AICI SA FIE RETETE CE AU FOST INCERCATE .ASA AVEM SIGURANTA CA IESE BINE.VA UREZ :,,BINE ATI VENIT!!!!!,,SI POFTA BUNA!!!!!,,

Admin
Admin

Mesaje : 241
Data de inscriere : 05/10/2009

Vezi profilul utilizatorului http://bruni-my.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: --RETETE CULINARE

Mesaj  Admin la data de Mar 13 Oct 2009, 02:10


Prima reteta va fi:,,CIUPERCI UMPLUTE,,
INGRENDIENTE
20 CIUPERCI
300g de carne tocata pui
2 oua
100g kaiser
100g cascaval
sare ,piper
----Se spala si se curata ciupercile .Piciorusele se scot si se folosesc doar palariile.
-----Kaiserul se taie bucatele si se amesteca cu ouale ,carnea tocata ,sarea ,piperul dupa gustul fiecaruia pana ce se formeaza un aluat de carne mai moale.Ciupercile se aseaza pe o tava cu gaura in sus si se pune cate o lingura de compozitie in interiorul lor.Dupa ce ati terminat de umplut ciupercile se i-a cascavalul si se rade pe deadupra ciupercilor.Se da la cuptor circa 30 min.Se servesc calde la diferite sosuri sau chiar si ca aperitive.Pofta buna.Reteta e incercata chiar de mine.

Admin
Admin

Mesaje : 241
Data de inscriere : 05/10/2009

Vezi profilul utilizatorului http://bruni-my.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: --RETETE CULINARE

Mesaj  Admin la data de Lun 23 Noi 2009, 00:33

Tort Mariuca

Cantitati necesare pentru blatul 1: - 5 oua; - 5linguri de zahar; - 5 linguri de faina; - fructe; - esenta (dupa preferinta ); - un praf de sare; - unt pentru uns forma. Mod de preparare: Se bat albsurile cu un praf de sare si zahar. Se obtine o bezea in care se incorporeaza galbenusurile batute si faina turnata in ploaie. Se adauga si esenta (vanilie,lamaie). Se unge cu unt o forma de tort cu inel in care se coace blatul circa 20 de minute. Cand se toarna blatul in forma se presara si cateva fructe (ex: boabe de struguri negri ). Blatul nu se scoate din forma, se insiropeaza cu siropul din compotul de ananas (necesar la blatul 2 ).
Cantitati necesare pentru blatul 2: - 500ml de frisca lichida ( fara 3 linguri ); - 5 linguri de zahar pudra; - 2 linguri de cacao; - 1 plic de gelatina; - 1 compot de ananas. Mod de preparare: Se bate bine frisca, se opreste 3 linguri pentru blatul 3, apoi se adauga cacao, zaharul pudra si gelatina topita la bain-marie (dupa instructiunile de pe plic), care se toarna in fir subtire. Crema obtinuta se aseaza peste blatul insiropat, se presara fructe de ananas si se lasa sa se inchege.
Cantitati necesare pentru blatul 3: - 3 linguri de frisca oprita de la blatul 2; - 5 linguri de zahar pudra; - 260g de branza proaspata de vaci; - 1 plic de gelatina; - esenta de vanilie. Mod de preparare: Frisca oprita de la blatul 2, se mixeaza cu branza de vaci si zaharul pudra in care se adauga gelatina topita la bain-marie, in fir subtire. Amestecul obtinut se toarna peste crema de cacao si se lasa la frigider pentru cel putin 2 ore, sa se inchege. Dupa ce s-a inchegat, se desface inelul formei, iar tortul se orneaza dupa preferinta, cu ciocolata, frisca sau fructe.

Admin
Admin

Mesaje : 241
Data de inscriere : 05/10/2009

Vezi profilul utilizatorului http://bruni-my.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: --RETETE CULINARE

Mesaj  Admin la data de Lun 23 Noi 2009, 00:35

Saramura de crap picanta

Ingrediente:1 kg. crap, o lingurita ulei, 1 buc. ardei iute, sareMod de preparare:Crapul curatat si spalat se taie in doua de-a lungul sirei spinarii, se sareaza si se lasa sa se zvinte. Se pune pe gratarul uns cu ulei si incins si se rumeneste pe ambele parti, apoi se aseaza intr-un castron. Separat, se fierbe apa cu sare si se pune ardeiul taiat marunt. Se toarna fierbinte peste peste. Se acopera castronul cu un capac si se lasa 5-10 minute. Mod de servire Se serveste cu mamaliguta calda

Admin
Admin

Mesaje : 241
Data de inscriere : 05/10/2009

Vezi profilul utilizatorului http://bruni-my.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: --RETETE CULINARE

Mesaj  Admin la data de Lun 23 Noi 2009, 00:41

Musaca in stil mexican

Cantitati: - 250g sunca; - 250g ciuperci; - 200g cascaval; - 200g smantana; - 250g porumb boabe; - 1kg cartofi; - 2 morcovi; - 2 oua ulei </FONT>sare piper. </FONT>
Mod de preparare: Se spala cartofi si se pun la fiert cu coaja. Se da morcovii pe razatoarea mare si se caleste impreuna cu sunca taiata patratele si ciupercile spalate si taiate. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se amesteca cu boabele de porumb. Dupa ce se fierb cartofii, se curata de coaja si se lasa la racit. Se unge o tava cu ulei</FONT> si se pune un strat de cartofi dati pe razatoarea mare, un strat din compozitia de mai sus, iar cartofi, pana se termina ingredientele. Deasupra se pun ouale batute bine, in care s-a adaugat smantana si cascavalul ras. Se da la cuptor la foc potrivit.</FONT>

Admin
Admin

Mesaje : 241
Data de inscriere : 05/10/2009

Vezi profilul utilizatorului http://bruni-my.forumgratuit.ro

Sus In jos

bauturi

Mesaj  Admin la data de Lun 23 Noi 2009, 00:45

Cafea turceasca

Ingrediente:
-o lingurita cu varf (15 g) cafea macinata
-o lingurita zahar (sau dupa gust)
-aproximativ 100 ml apa
Mod de preparare:
Este indicat sa se macine cafeaua in cantitati mici, pentru ca aceasta sa nu-si piarda aroma; se pastreaza in cutii de metal sau borcane bine inchise cu capac.Cafeaua cea mai aromata se prepara din boabe de cafea macinate fin, ca o faina, in masini speciale.Intr-un ibric se pune cafea, in functie de numarul persoanelor, impreuna cu zahariul respectiv si se dilueaza cu apa fierbinte, masurata cu cescuta de cafea.Ibricul se trece pe foc si cafeaua se amesteca cu lingurita, pina cind da in clocot si se ridica.Ibricul se trage imediat de pe foc, apoi se pune inca de doua ori pe foc, procedind la fel.
Dupa ce s-a retras a treia oara, ibricul se clatina putin, ca sa se adune caimacul; acesta se ia cu lingurita si se imparte la toate cescutele.
Cafeaua se lasa sa stea 2-3 minute, ca sa se aseze putin drojdia, apoi se toarna in cesti.

Admin
Admin

Mesaje : 241
Data de inscriere : 05/10/2009

Vezi profilul utilizatorului http://bruni-my.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: --RETETE CULINARE

Mesaj  Hatice2J la data de Vin 27 Noi 2009, 02:50

Gratarul de la iarba verde poate fi un adevarat festin si fara carne. Legumele si fructele se pot prepara in cele mai spectaculoase moduri, se pot combina cu smantana, branza, iaurt, frisca, inghetata sau iaurturi dulci, pentru a obtine gusturi incredibile.

Cu mici exceptii, toate legumele pot fi preparate si la gratar. Printre cele care capata un gust de exceptie sunt: ciupercile, rosiile, morcovii tineri, dar si porumbul tanar, asparagusul, ceapa si frunzele de varza, ca sa nu mai vorbim despre ardeii grasi, vinetele, dovleceii sau cartofii dulci.

Salata de legume la gratar

Salata de legume la gratar II

Cartofi dulci la gratar

Ananas cu inghetata

Banane coapte

Hatice2J

Mesaje : 48
Data de inscriere : 25/10/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: --RETETE CULINARE

Mesaj  Hatice2J la data de Vin 27 Noi 2009, 02:54





Pentru vegetarieni poate fi un fel de mancare, pentru ceilalti, cu siguranta o garnitura excelenta.

Ingrediente:


12 ciuperci mari, doi ardei grasi mari, doua cepe, doua salate (sau echivalentul in frunze de spanac), ulei de masline, sare, piper, doi catei de usturoi, doua rosii, branza uscata pentru ras.

Mod de preparare:


- 1. Pune pe gratar: ciupercile cu palaria in sus, piciorusele de la ciuperci, ardeii grasi taiati in jumatate, rosiile intregi si ceapa, curatata (dar intreaga), dupa ce ai uns fiecare leguma cu putin ulei.
- 2. Intr-un vas mare, rupe in bucatele salata sau frunzele de spanac.
- 3. Curata usturoiul si piseaza-l foarte bine, pana se face o crema. Adauga putin ulei si amesteca bine, ca la maioneza. Adauga sucul care rezulta din rosiile puse pe gratar, date prin razatoare. (Pe gratar, la jar, rosiile trebuie sa stea maxim 10 minute).
- 4. Taie ceapa (care a stat pe gratar maxim 5 minute), dupa cum iti place: inele sau bucati mai mari. Adauga ceapa peste salata.
- 5. Taie in patru fiecare ciuperca si adaug-o in salata.
- 6. Taie ardeii grasi in felii sau bucati si adauga-i si pe acestia in bol. Amesteca totul usor.
- 7. Adauga dressingul facut din usturoi si rosii. Adauga sare si piper si, daca mai este nevoie, ulei. Rade branza pe deasupra si serveste

  • Poti pune si sucul de la o lamaie, sau o lingurita de otet balsamic. Nu risipi niciun pic din sucul strans in jumatatea de ardei sau in palariile ciupercilor. Fac savoarea salatei!
  • Nu pune sare peste legume la gratar, pentru ca scoti tot sucul din ele si raman fade!

Cantitatile sunt pentru patru portii

Hatice2J

Mesaje : 48
Data de inscriere : 25/10/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: --RETETE CULINARE

Mesaj  Hatice2J la data de Vin 27 Noi 2009, 03:01

Salata de legume la gratar:



O combinatie incantatoare de legume.

Ingrediente:


Doi dovlecei, trei rosii, doua vinete potrivite, o salata verde, opt frunze de varza alba, patru frunze de varza rosie, ulei sare, piper, suc de lamaie, doua legeturi de ceapa verde, putin marar proaspat.

Mod de preparare:


- 1. Pune toate legumele pe gratar. Vinetele si dovleceii taiate pe lung, in felii subtiri, rosiile intregi, frunzele de varza intregi, dupa ce le-ai uns cu putin ulei.
- 2. Spala si rupe intr-un bol mare salata, adauga ceapa taiata rondele.
- 3. Taie feliile de vinete si de dovlecei in doua sau in trei (stau pe gratar cateva minute). Ruleaza in forma de sul funzele de varza si taie-le cat de fin iti place (varza sta pe gratar, la jar, zece minute, pana este bine coapta pe ambele parti). Adauga-le peste salata.
- 4.Da prin razatoare rosiile coapte. Adauga sare, piper, sucul de la o lamaie si putin ulei. Adauga dressingul peste salata si mararul fin tocat. Amesteca usor si serveste.


  • Poti inlocui salata cu frunze de spanac, sau o poti scoate compet. Adauga in loc, o legatura de sparanghel. Firele de sparanghel stau pe gratar 10-15 minute.
  • Adauga, daca vrei, felii de branza si bucatele de paine prajita.


Cantitatile sunt pentru patru portii

Hatice2J

Mesaje : 48
Data de inscriere : 25/10/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: --RETETE CULINARE

Mesaj  Hatice2J la data de Vin 27 Noi 2009, 03:18

Cartofi dulci la gratar




  • Daca nu ai mancat niciodata cartofi dulci, acum este momentul sa incerci. Reteta aceasta este incredibil de usor de preparat. Trebuie doar sa stai cu ochii pe ei, ca sa nu se arda.

Ingrediente:




- 1,5 kg cartofi dulci (pentru patru portii),
- trei liguri cu miere,
- 100 de grame de unt
Preparare:



  • 1. Pregateste gratarul. Curata cartofii dulci, si feliaza-i in felii nu mai groase de un centimetru.
  • 2. Pune cartofii pe gratar, 8-10 minute, pe o singura parte.
  • 3. Amesteca untul cu mierea de albine, pana obtii o crema. Unge cartofii pe partea care nu a stat pe gratar si intoarce-i. Continua sa-i tii pe gratar inca 6-8 minute, pana se rumenesc. Gustul este senzational!


  • Cartofii dulci sunt o garnitura deosebita pentru orice fel de carne, dar merg si simpli. Ii poti servi cu iaurt gras sau smantana.

Hatice2J

Mesaje : 48
Data de inscriere : 25/10/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: --RETETE CULINARE

Mesaj  Hatice2J la data de Vin 27 Noi 2009, 03:25

Ananas cu inghetata:



Este greu pana incerci prima data. Dupa aceea, ananasul va lua locul mititeilor pe gratarul familiei tale.

Ingrediente:



- Un ananas proaspat,
- 200 lapte dulce,
- 100 grame fulgi de nuca de cocos,
- doua linguri cu miere,
- inghetata cat cuprinde,
- bete pentru frigarui.
Preparare.





  • 1. Amesteca laptele cu mierea de albine si cu fulgii de nuca de cocos.
  • 2. Taie ananasul in felii, pe lung. Dintr-un ananas ar trebui sa rezulte 8-10 portii. Strapunge, pe lung, fiecare bucata de ananas cu un bat de frigaruie si lasa fructul sa stea 10-15 minute in amestecul de lapte miere si nuca de cocos.
  • 3. Pune-l pe gratar, vreme de 5-10 minute, in functie de cat de tare este jarul, pana se coace si prinde urme de la gratar. Degusta-l incet, alaturi de o portie mare de inghetata sau iaurt rece.
  • Daca faci ananasul la iarba verde, ia de acasa amestecul de lapte cu fulgi de cocos si miere intr-un termos. Gustul este cu atat mai pregnant cu cat fulgii de cocos sunt mai fini, asa ca ii poti macina acasa, in masina de cafea, pana obtii o pudra.

Hatice2J

Mesaje : 48
Data de inscriere : 25/10/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: --RETETE CULINARE

Mesaj  Hatice2J la data de Vin 27 Noi 2009, 03:33

pt.ca suntem in Postul Craciunului...cateva retete f.usoare:

POFTA BUNA!

Sarmale cu orez si stafide:




Este imposibil sa nu-ti placa, chiar daca sunt mai dificil de facut.

Ingrediente: foi de varza murata, 6 linguri ulei, o lingura de bulion de rosii, 4-5 cepe, o ceasca de orez, 1-2 legaturi de patrunjel, 1-2 legaturi de marar, 200 de grame de stafide, sare, piper.

Preparare: Curata ceapa, spal-o si tai-o marunt. Pune ulei si o lingura, doua, de apa intr-o cratita si lasa amestecul sa ajunga la fiert. Adauga ceapa taiata si las-o pana se inmoaie, dupa care pune orezul.

Mai adauga apa si lasa totul sa fiarba inabusit. Cand orezul este fiert, adauga verdeata, stafidele, sare, piper dupa gust si se amesteca bine. Umple foile de varza si formeaza sarmale. Sunt bune mai mari. Pune ulei intr-o cratita, asaza un strat de varza, dupa care pui sarmalele una langa alta, in straturi. Acopera-le cu varza tocata, adauga bulion amestecat cu apa cat sa le acopere. Da la cuptor o ora, pana se rumenesc.

Hatice2J

Mesaje : 48
Data de inscriere : 25/10/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: --RETETE CULINARE

Mesaj  Hatice2J la data de Vin 27 Noi 2009, 03:40

Pizza cu ciuperci:



Este minunata, la fel de buna atat in post, cat si in perioadele "de dulce".

Ingrediente: un blat de pizza, ulei, bulion de ardei, 100 de grame de masline fara samburi, 500 de grame de ciuperci, doua cepe potrivite, un morcov, o bucatica de telina, sare si piper.

Preparare: Curata ceapa si pune-o la calit in putin ulei. Adauga ciupercile curatate si taiate bucatele. Adauga morcovul si telina date prin razatoarea fina. Lasa totul sa se caleasca si sa scada bine. Adauga sare si piper.

Pune foaia de pizza in tava, unge-o bine cu pasta de ardei (poti folosi si bulion amestecat cu putin mustar, un pic de zahar, sare si piper). Intinde tocanita de ciuperci si presara din belsug masline. Introdu pizza in cuptor, la foc potrivit, 30-40 de minute.

Hatice2J

Mesaje : 48
Data de inscriere : 25/10/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: --RETETE CULINARE

Mesaj  Hatice2J la data de Vin 27 Noi 2009, 03:43

BORS DE LEGUME:




Aromat si sanatos. O adevarata infuzie de vitamine.

Ingrediente: 3-4 cartofi, 2 cepe, 2 morcovi, o radacina de patrunjel, o telina potrivita, o varza mica, jumatate de litru de bors, doua linguri de bulion, ulei, sare, cimbru, seminte de marar, o legatura de leustean si una de patrunjel.

Preparare: Curata si spala zarzavaturile. Taie ceapa marunt si pune-o la calit cu ulei. Adauga morcovul ras, telina taiata bucatele, radacina de patrunjel bucatele, varza fideluta si lasa-le sa se inabuse intr-o oala cu capac.

Adauga bulionul, mai lasa totul putin, pune semintele de marar si o lingurita de cimbru uscat. Stinge legumele cu apa clocotita, adauga cartofii bucatele si lasa totul sa clocoteasca la foc mic. Cand este gata adauga borsul clocotit in prealabil si toata verdeata. Acopera si serveste cald, cu ardei iute si mamaliga moale.

Hatice2J

Mesaje : 48
Data de inscriere : 25/10/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: --RETETE CULINARE

Mesaj  Hatice2J la data de Vin 27 Noi 2009, 03:51

acum sa va servesc si desertul..

Prajitura cu miere si nuci:




O prajitura dupa o reteta veche, dar buna si rafinata.

Ingrediente: o lingurita de bicarbonat, 6 linguri pline cu miere de albine, 500 de grame de faina, 5 linguri de ulei, o nuca de drojdie, un praf de sare, dulceata, 250 de nuci pisate, zahar pudra, coaja de portocala si vanilie.

Preparare: Desfa nuca de drojdie cu putin zahar si las-o la cald. Amesteca mierea cu bicarbonatul si pune-le in bain-marie la foc mic pana se topesc. Adauga uleiul, jumatate din faina, apoi drojdia inmuiata, coaja de portocala, vanilia si sarea.

Amesteca totul cu mana si framanta aluatul, incorporand si restul de faina, pana rezulta un aluat suplu si nelipicios. Lasa coca o jumatate de ora la dospit, iar apoi imparte-o in doua, intinde doua foi, unge-le cu dulceata (de care ai, de care iti place) si presara nuca pisata, amestecata cu zahar.

Ruleaza, nu prea strans, asaza ruladele in tavi unse cu ulei si tapetate cu faina. Foarte potrivite sunt tavile de cozonac. Coace prajitura 40-50 de minute la foc potrivit. Serveste-o pudrata cu zahar. Se taie bine calda.

Hatice2J

Mesaje : 48
Data de inscriere : 25/10/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: --RETETE CULINARE

Mesaj  Hatice2J la data de Vin 27 Noi 2009, 03:55

Fursecuri cu fulgi de ciocolata:





Iata o reteta de fursecuri cu ciocolata, care iti va incanta simturile!

Ingrediente si cantitati:



1 cana margarina vegetala, la temperatura camerei
1 1/4 cana zahar
1 lingura miere
2 lingurite esenta de vanilie
2 1/2 cani faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita sare
1 1/2 fulgi de ciocolata amaruie (sau fulgi de roscova)


Mod de preparare:



1. Incalzeste cuptorul.
2. Cu ajutorul unui mixer, amesteca bine margarina si zaharul, pana obtii o compozitie cremoasa.
3. Adauga mierea si esenta de vanilie, amestecand bine.
4. Adauga zaharul, faina, bicarbonatul de sodiu si sarea si amesteca pana cand obtii un aluat.
5. Incorporeaza in aluat fulgii de ciocolata.
6. Modeleaza cu mana aluatul, sub forma de fursecuri, asezandu-le, apoi, pe foi de copt, neunse.
7. Introdu fursecurile la cuptor timp de 8-10 minute sau pana cand se rumenesc.
8. Lasa fursecurile la racit si apoi serveste-le.

Timp de preparare:
30 de minute.

Hatice2J

Mesaje : 48
Data de inscriere : 25/10/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: --RETETE CULINARE

Mesaj  Hatice2J la data de Vin 27 Noi 2009, 03:59

Budinca de post cu ciocolata:




Este o budinca delicioasa, pusa in valoare de aroma deosebita a esentei de vanilie.

Ingrediente si cantitati:



2 cani lapte de soia
3 linguri pudra de cacao
5 linguri faina de porumb
1/2 cana zahar
1 lingurita esenta de vanilie


Mod de preparare:



1. Intr-o tigaie, amesteca bine laptele de soia, pudra de cacao, faina de porumb, zaharul si esenta de vanilie, pana obtii o compozitie moale si omogena.
2. Pune vasul pe foc mediu si amesteca in permanenta, pentru a evita formarea de cocoloase, pana cand budinca se ingroasa.
3. Toarna budinca cu ciocolata in cupe si lasa-le la racit.

Se obtin 2 cupe.

Hatice2J

Mesaje : 48
Data de inscriere : 25/10/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: --RETETE CULINARE

Mesaj  Hatice2J la data de Vin 27 Noi 2009, 16:10

Pangasius pane:


  • 2 fileuri mai mari de pangasius
  • 4 oua mari
  • 2 linguri de faina + 1 ceasca de faina
  • sare,
  • piper
  • marar proaspat
  • ulei pentru prajit.


Pregatesti asa:


  1. Fileurile dezghetate se sterg si se taie bucati mai mari.
  2. Se sareaza si se pipereaza bucatile de peste, apoi se lasa deoparte.
  3. Intr-un castron se bat ouale ca pentru omleta, se pune putina sare, se pun cele doua linguri de faina si mararul proaspat tocat.
  4. Rezulta o compozitie mai grosuta prin care se dau bucatile de peste, dupa ce in prealabil s-au dat prin faina si s-au scuturat bine de surplus.
  5. Se prajesc pe ambele parti in ulei incins.
  6. La inceput la foc iute, apoi dupa cateva secunde se micsoreaza si se lasa la foc mic sa se patrunda bine pestele si crusta sa nu se arda.
  7. Se servesc snitelele cu garnitura de carofi natur cu putin otet.
  8. Pofta buna!

Hatice2J

Mesaje : 48
Data de inscriere : 25/10/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: --RETETE CULINARE

Mesaj  Hatice2J la data de Vin 27 Noi 2009, 16:12

Prajitura cu biscuiti si fructe:


  • 500 g biscuiti (de preferinta populari)
  • 1 kg caise sau piersici
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 2 linguri smantana degresata
  • 1 plic zahar vanilinat sau 1/2 fiola esenta de vanilie
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri unt

Pregatesti asa:


  1. Ungi cu unt o tava mica si inalta, in care asezi biscuitii unul langa altul, intr-un strat.
  2. Speli fructele, le tai in jumatati si le indepartezi samburii, apoi le asezi peste biscuiti. Aprinzi focul la cuptor.
  3. Pentru a prepara crema, mixezi ouale cu laptele si zaharul, pana cand acesta se dizolva. Adaugi smantana, zaharul vanilinat, apoi faina cernuta.
  4. Omogenizezi, torni crema peste fructe si dai tava la cuptor, la foc mijlociu, pentru 20 de minute.
  5. Dupa ce prajitura s-a racit complet, o tai in bucati, incercand sa urmaresti forma biscuitilor.
  6. Poti sa scufunzi tava intr-o vana cu apa rece, pentru a grabi racirea si solidifica-rea cremei de vaniliei.

Bucatii: 20
Preparare: 30 minute

Desi crema nu iti va iesi tot atat de fina si aromata, o poti prepara din 2 plicuri praf pentru budinca de vanilie, lapte si zahar. Este bine ca biscuitii folositi sa fie cat mai uscati, pentru a absorbi o parte din crema. Cea mai buna combinatie este cu caise, dar poti folosi si prune.


Hatice2J

Mesaje : 48
Data de inscriere : 25/10/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: --RETETE CULINARE

Mesaj  Hatice2J la data de Vin 27 Noi 2009, 16:16

Hatice2J a scris:Prajitura cu biscuiti si fructe:


  • 500 g biscuiti (de preferinta populari)
  • 1 kg caise sau piersici
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 2 linguri smantana degresata
  • 1 plic zahar vanilinat sau 1/2 fiola esenta de vanilie
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri unt

Pregatesti asa:


  1. Ungi cu unt o tava mica si inalta, in care asezi biscuitii unul langa altul, intr-un strat.
  2. Speli fructele, le tai in jumatati si le indepartezi samburii, apoi le asezi peste biscuiti. Aprinzi focul la cuptor.
  3. Pentru a prepara crema, mixezi ouale cu laptele si zaharul, pana cand acesta se dizolva. Adaugi smantana, zaharul vanilinat, apoi faina cernuta.
  4. Omogenizezi, torni crema peste fructe si dai tava la cuptor, la foc mijlociu, pentru 20 de minute.
  5. Dupa ce prajitura s-a racit complet, o tai in bucati, incercand sa urmaresti forma biscuitilor.
  6. Poti sa scufunzi tava intr-o vana cu apa rece, pentru a grabi racirea si solidifica-rea cremei de vaniliei.

Bucatii: 20
Preparare: 30 minute

Desi crema nu iti va iesi tot atat de fina si aromata, o poti prepara din 2 plicuri praf pentru budinca de vanilie, lapte si zahar. Este bine ca biscuitii folositi sa fie cat mai uscati, pentru a absorbi o parte din crema. Cea mai buna combinatie este cu caise, dar poti folosi si prune.



am uitat sa va spun un mic secret:crema trebuie fiarta si apoi pusa peste fructe,...pt.a nu se ridica la suprafata biscuitii si fructele...

e delicioasa si f.racoritoare...dar,dupa post

Hatice2J

Mesaje : 48
Data de inscriere : 25/10/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: --RETETE CULINARE

Mesaj  Admin la data de Sam 28 Noi 2009, 14:51

buna dimi.mniam mniam ce de bunatati.eu una sunt inebunita dupa dulciuri.

Admin
Admin

Mesaje : 241
Data de inscriere : 05/10/2009

Vezi profilul utilizatorului http://bruni-my.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: --RETETE CULINARE

Mesaj  Hatice2J la data de Dum 29 Noi 2009, 04:48

Admin a scris:buna dimi.mniam mniam ce de bunatati.eu una sunt inebunita dupa dulciuri.

eu nu pot trai fara ele,dac-ai stii cate mananc...

Hatice2J

Mesaje : 48
Data de inscriere : 25/10/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: --RETETE CULINARE

Mesaj  chrisa la data de Dum 21 Feb 2010, 16:38

M-ati omorat cu retetele voastre.....deja salivez pig

chrisa

Mesaje : 22
Data de inscriere : 10/10/2009
Varsta : 40
Localizare : romania

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: --RETETE CULINARE

Mesaj  Continut sponsorizat Astazi la 03:49


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum